culinaire
zaken
.nl
Sajoer Pedoh
(Gekruide vis met groenten)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
100
100
50
5
4
3
3
2
2
1
1
1
1
1
-
gram
gram
gram
gram
centimeter
stuks
stuks
stuks
stuks
stuks
stuks
blik
theelepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
kousenband ingrediënt info
garnaal (Hollands,gepeld)
tempe
petehboon (diepvries)
santen (blok) ingrediënt info
ui ingrediënt info
vis (gezouten)
kemirie (noot)
peper (rood) ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
aubergine ingrediënt info
mais (blik)
trassi
asem (zonder pit) ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Ontdoe de vis van de graten. Snij alle overige ingredienten zeer fijn. Fruit de uien, lomboks, kemiries en de trassi in de olie en blus dit af met 0.5 liter water. Dan de rest van de ingredienten toevoegen, met uitzondering van de asem en santen, waarna alles aan de kook gebracht wordt. Als de groenten gaar zijn wordt de santen en asem toegevoegd. De sajoer nog enkele minuten laten sudderen.
Voedings-
waarde
Energie1553 KiloJoules
370 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
34 gram
21 gram
9 gram