culinaire
zaken
.nl
Sajoer Lobak
(Gekruide groenten met kip)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
200
100
25
2
2
2
2
1
1
1
1
-
-
gram
stuks
gram
gram
eetlepel
eetlepel
theelepel
stuks
stuks
stuks
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
kippenpoulet
kool (spits-)
peultjes
boter (bak-)
selderij (blad-)ingrediënt info
ketjap (manis)
djahe
kruidnagel ingrediënt info
prei
rettich ingrediënt info
foelie (blad)
ui ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Trek van het kippenvlees een bouillon. Snij de rettich in schijfjes, snipper de ui, de prei en de kool. Fruit de kruiden met de peultjes en wat suiker naar smaak in de boter op een lage vlam circa 5 minuten. Dan de schijfjes rettich hier doorheen roeren. Het geheel gaat nu in de bouillon. Laat de bouillon weer aan de kook komen en 5 minuten sudderen. Tenslotte de kool, prei, selderie en ketjap in de pan en laten koken tot deze groenten gaar zijn. Naar smaak wat citroensap toevoegen.
Voedings-
waarde
Energie82969 KiloJoules
19755 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
1441 gram
973 gram
1276 gram