culinaire
zaken
.nl
Sajoer Katjang Kol Ajam
(Gekruide kool met boontjes en kip)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
850
500
400
2
1
1
1
1
1
-
-
-
gram
gram
gram
stuks
theelepel
teentje
theelepel
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kip
boon (sperzie-,vers)
kool (wit)
ui ingrediënt info
ketoembar
knoflook ingrediënt info
trassi
salam (blad)
komijn
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
zout
Berei-
ding
Kook de kip gaar met wat zout en het blaadje salam. Is de kip gaar, pluk dan het vlees eraf en laat het uitlekken. In de helft van de bouillon kookt men de witte kool half gaar. In de andere helft de boontjes half gaar. Fruit in wat olie de trassi, ui, ketoembar, knoflook en de djinten tot de uien bruin zijn. Voeg nu de kip toe en maak af met de overige kruiden. Ondertussen zijn de witte kool en boontjes uitgelekt en kunnen worden toegevoegd. Laat alles op een klein vuur met een paar kopjes bouillon nog even sudderen.
Voedings-
waarde
Energie2242 KiloJoules
534 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
69 gram
1 gram