culinaire
zaken
.nl
Sajoer Kari Daging Sapi
(Gekruide groenten met rundvlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
3
250
200
200
8
6
6
2
2
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
0.50
0.50
0.25
gram
deciliter
gram
gram
gram
theelepel
gram
stuks
stuks
teentje
blaadje
theelepel
theelepel
stuks
theelepel
teentje
stuks
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
eetlepel
bosje
runderpoulet
santen ingrediënt info
kool (wit)
boon (sperzie-,vers)
wortel
sap (citroen-)
suiker (Javaans)
peperkorrel ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
foelie (poeder)
laos (poeder)
djahe
salam (blad)
ketoembar
knoflook ingrediënt info
sereh (vers)
ui ingrediënt info
sambal oelek
kurkuma (poeder)
komijn
ketjap (manis)
selderij (blad-)ingrediënt info
Berei-
ding
De 2 teentjes knoflook worden fijngehakt. Het losse teentje moet ongepeld blijven. De aardappels moeten geschild worden. De ui wordt fijngesnipperd.

Zet het vlees op met 4 deciliter koud water. Breng het aan de kook en schuim het oppervlak enkele malen zorgvuldig af. Voeg de ongepelde knoflook, sereh, salam, foelie en peperkorrels (zwart) toe. Laat alles 2 uur of nog langer trekken. Zeef de bouillon en houd het vlees apart. Maak de groenten schoon en was ze. Snij de boontjes in stukjes van 4 centimeter. Snij de kool (groene, witte of savooie kool) in grove snippers, de wortels en aardappels in plakjes en daarna in reepjes. Breng de bouillon met de santen aan de kook en voeg de boontjes toe. Laat ze 5 minuten zachtjes meekoken. Voeg daarna alle overige groenten en kruiden toe op citroensap en ketjap na. Schep alles goed om en laat het niet langer dan 5 minuten koken. Voeg het gare vlees toe en roer er vlak voor het opdienen citroensap en ketjap door. Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal en garneer het met enkele grofgesneden blaadjes selderie. Als verfijning kan men enkele gepofte en fijngewreven kemirienoten toevoegen. Hierdoor wordt de smaak wat minder scherp.
Voedings-
waarde
Energie1537 KiloJoules
366 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
27 gram
7 gram
5 gram