culinaire
zaken
.nl
Piendang Serani
(Gekruide kip of vlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
4
4
4
3
2
2
1
1
1
1
-
gram
theelepel
eetlepel
centimeter
teentje
stuks
theelepel
theelepel
stuks
theelepel
stuks
naar smaak
kip
sambal oelek
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
sereh
knoflook ingrediënt info
djeroek poeroet
laos (poeder)
asem (zonder pit) ingrediënt info
salam (blad)
kurkuma (poeder)
ui ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Kook de kip of het vlees bijna gaar met zout, salam en djeroek poeroet in voldoende water. Intussen worden de gesneden uien, knoflook en de fijngemaakte kruiden in de olie bruin gebakken. Voeg dit mengsel toe aan de bouillon met het vlees en kook het tot het gaar is.
Voedings-
waarde
Energie1575 KiloJoules
375 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
38 gram
1 gram