culinaire
zaken
.nl
Piendang Djagoeng
(Gekookte mais in pittige saus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
6
2
1
1
0.50
0.50
-
stuks
stuks
blik
theelepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
kemirie (noot)
peper (rood) ingrediënt info
mais (blik)
trassi
ketjap (manis)
asem (water) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Stamp de kemiris met de lomboks, een stukje in olie gebakken trassi en wat zout fijn. Maak hiervan met asem, water en een scheut ketjap, een dikke saus. Onderwijl heeft men de jonge mais in water met wat zout, gaar gekookt. Laat de mais goed droog uitlekken en roer ze in de saus. Laat dit geheel nog even doorstoven.
Voedings-
waarde
Energie407 KiloJoules
97 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
3 gram
2 gram