culinaire
zaken
.nl
Pepesan Ikan IV
(Vis in een pakje)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
700
4
2
2
1
1
0.25
-
gram
gram
eetlepel
eetlepel
teentje
stuks
eetlepel
naar smaak
kabeljauw (filet)
santen ingrediënt info
asem (water) ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
sambal trassi
zout
Berei-
ding
De ui wordt gewsnipperd. De knoflook wordt fijngehakt. Verdeel de vis in 4 gelijke stukken en spoel ze af onder stromend koud water. Daarna droogmaken met keukenpapier. Vermeng het zout met het asemwater en blijven roeren tot het zout opgelost is. Bestrijk de stukken vis aan alle kanten met dit mengsel en laat ze een kwartier liggen. Fruit de ui in de olie totdat hij wat kleur begint te krijgen. Voeg dan de 4 eetlepels dikke santen toe. Goed omscheppen en op een groot koud bord overdoen. Laat het afkoelen. Verhit de oven tot 250 graden Celcius. Leg de stukken aluminiumfolie uit en bestrijk ze met wat olie. Maak de stukken vis opnieuw droog en bestrijk ze met het santen(kokos)mengsel. Leg de stukken vis op de folie en verdeel de rest van het santenmengsel erover. Vouw de stukken folie om de vis en maak er pakjes van. Maak de pakjes dicht met een katoenen draad of met houten prikkers. Leg de pakjes in het midden van de hete oven en keer ze na 10 minuten om. Daarna nog 6 a 8 minuten in de hete oven. Dit ligt aan de dikte van de vis. Dien de pakjes op aan tafel zodat ieder ze zelf kan openen op het bord. Witte rijst met een sambal goreng met garnalen is een goede keus.
Voedings-
waarde
Energie842 KiloJoules
200 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
30 gram
1 gram