culinaire
zaken
.nl
Paprika Dan Oedang I
(Gevulde paprika's met garnalen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
50
3
3
2
2
2
1
1
1
0.25
-
gram
gram
eetlepel
gram
theelepel
stuks
stuks
teentje
stuks
theelepel
eetlepel
naar smaak
garnaal (Hollands,gepeld)
rijst (droogkokend) ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
suiker (Javaans)
maizena
paprika (rood) ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
sambal badjak
ketjap (asin)
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De knoflook wordt fijngehakt.

Snij de paprika's in de lengte door. Verwijder zaad en zaadlijsten. Breng water met wat zout aan de kook. Leg de paprika's hierin en laat ze enkele minuten weken. Daarna laten uitlekken. Hak of maal de garnalen fijn. Roer het ei los en voeg de maizena toe. Eventueel 2 eetlepels water toevoegen. Goed omroeren. Voeg de gekookte rijst bij de gehakte garnalen. Doe wat zout, peper (uit de molen), knoflook, sambal, suiker, ketjap en het eiermengsel erbij. Kneed alles met natgemaakte vingers snel door elkaar. Laat het 15 minuten op een plaats staan. Vul vervolgens de paprikahelften ermee. Bestrijk de vulling en de buitenzijde van de paprika's met een kwastje olie. Leg de paprika's op een eveneens met olie bestreken bakplaat of in een schaal. Plaats de bakplaat of schaal midden in een reeds voorverwarmde (225 graden Celcius) oven. Reken op 10 tot 12 minuten oventijd. Opdienen op een voorverwarmde schaal.
Voedings-
waarde
Energie1301 KiloJoules
310 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
27 gram
27 gram
5 gram