culinaire
zaken
.nl
Opor Tahoe Telor Daging
(Tahoe met vlees en ei)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
1.50
10
3
2
1
1
1
1
0.50
-
-
-
gram
deciliter
stuks
stuks
stuks
teentje
stuks
theelepel
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
varkensvlees
santen ingrediënt info
kemirie (noot)
ui ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
tahoe
trassi
salam (blad)
komijn
nootmuskaatingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden fijngesneden. De kemiris worden fijngestampt. We gebruiken 0.5 ei per persoon.

Snij het vlees in dunne lapjes, de tahoe in plakjes van 3 centimeter in het vierkant en 1 centimeter dik. Bak de stukken tahoe in de olie bruin en laat ze uitlekken. Meng het vlees, ui, knoflook, trassi en de kemiris goed door elkaar. Fruit dit in wat olie totdat het vlees bruin is. Kruid het geheel en doe er de santen en de salam bij. De saus moet goed in het vlees getrokken zijn, zet dan het vuur laag en verdun iets met water. Als laatste de tahoe en de eieren erbij. Let wel op dat de eieren niet stuk gaan.
Voedings-
waarde
Energie2069 KiloJoules
493 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
21 gram
5 gram