culinaire
zaken
.nl
Goelai Oedang
(Gestoofde garnalen in kerriesaus met tomaten)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
3
2
8
6
4
3
2
2
2
2
2
1
1
gram
deciliter
deciliter
theelepel
stuks
theelepel
gram
stuks
eetlepel
teentje
stuks
stuks
stuks
eetlepel
garnaal (Hollands,gepeld)
santen ingrediënt info
santen ingrediënt info
sap (citroen-)
tomaat ingrediënt info
kerrie (poeder)
suiker (Javaans)
ui ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
salam (blad)
rasp (citroen-)
selderij (blad-)ingrediënt info
Berei-
ding
De uien worden gesnipperd. De knoflook wordt uitgeperst. We gebruiken 1 theelepel citroenrasp. We gebruiken 3 deciliter dunne en 2 deciliter dikke santen.

Ontvel de tomaten en snij ze in parten. Hak de selderij fijn. Strooi wat zout en peper (uit de molen) over de garnalen en besprenkel ze met 2 eetlepels citroensap. Laat ze 10 minuten staan met af en toe omscheppen. Roerbak de uien tot ze verkleuren. Voeg knoflook, kerrie, verkruimelde lombok rawit en suiker toe. Schep alles om en doe er de citroenrasp, partjes tomaat, salam en dunne santen erbij. Schep alles enkele malen voorzichtig om en laat het 2 tot 3 minuten zachtjes koken. Doe vervolgens de dikke santen en selderij erbij, doorscheppen en aan de kook laten komen. Verwijder de salam. Dien dan het gerecht op in een voorverwarmde schaal.
Voedings-
waarde
Energie2696 KiloJoules
642 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
30 gram
7 gram