culinaire
zaken
.nl
Venkel in wijn
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
2
2
2
2
1
1
-
deciliter
stuks
eetlepel
takje
knol
theelepel
teentje
naar smaak
wijn (wit)
ui ingrediënt info
boter (room-)
selderij (blad-)ingrediënt info
venkel
oregano ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Uien pellen en snipperen. In kopje selderij fijnknippen.
In pan boter smelten. Ui in circa 3 minuten glazig fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Intussen venkel wassen. Stronk en steeltjes verwijderen. Mooi venkelgroen achterhouden. Venkel in 4 stukken snijden.
Aan ui toevoegen: selderij, venkel, oregano en zout. Met deksel op pan in circa 20 minuten gaarstoven. Overdoen in schaal. Venkelblaadjes erover strooien.
Voedings-
waarde
Energie493 KiloJoules
117 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
1 gram
1 gram