culinaire
zaken
.nl
Veldsla met tomaat en avocado
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
75
2
2
1
1
1
1
-
-
gram
eetlepel
stuks
stuks
stuks
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
sla (veld-) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
avocado ingrediënt info
citroen
mosterd (dragon-)
ui (sjalot) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Pel en snipper het sjalotje. Was de veldsla en de tomaten. Snij de tomaten in partjes. Schil de avocado en snij het vruchtvlees in schijfjes. Pers de citroen uit. Besprenkel de avocado met wat citroensap. Klop wat citroensap met de mosterd en de olie tot een vinaigrette. Breng deze op smaak met zout en peper.
Berei-
ding
Verdeel de veldsla, de tomaat en de avocado over bordjes. Strooi er de gesnipperde sjalotjes over. Schenk de dressing over de salade.
Voedings-
waarde
Energie1168 KiloJoules
278 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
4 gram
8 gram