culinaire
zaken
.nl
Tomatensalade met mozzarella
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
4
4
3
3
2
1
1
1
-
stuks
stuks
sneetje
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
teentje
naar smaak
olijf (zwart,pitvrij)
olijf (groen,pitvrij)
stokbrood
olie (olijf-) ingrediënt info
saus (basilicum-)
tomaat (vlees-) ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
kaas (mozzarella)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Was de tomaten en snij ze in plakken. Snij de mozzarella in plakken. Rangschik de tomaat- en mozzarellaplakken dakpansgewijs op twee bordjes. Klop 2 eetlepels basilicumsaus met 2 eetlepels olijfolie tot een sausje en sprenkel dit over de tomaat en mozzarella. Maal er verse peper boven en strooi de basilicum erover. Hak de olijven heel fijn met een uienhakker en roer de rest van de basilicumsaus erdoor. Rooster de sneetjes stokbrood onder een voorverwarmde grill. Halveer het teentje knoflook en wrijf de sneetjes ermee in. Verdeel de olijvenpasta erover. Leg de sneetjes naast de salade.
Voedings-
waarde
Energie6651 KiloJoules
1584 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
223 gram
45 gram
15 gram