culinaire
zaken
.nl
Sambal goreng boontjes 1
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
2
2
2
2
1
1
1
0.50
0.50
-
gram
deciliter
theelepel
centimeter
eetlepel
stuks
theelepel
teentje
theelepel
theelepel
naar smaak
boon (sperzie-,vers)
water
sambal
santen (blok) ingrediënt info
olie (arachide-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
laos (poeder)
knoflook ingrediënt info
trassi
ketoembar
zout
Berei-
ding
Wrijf de kleingesneden ui met de uitgeperste teentjes knoflook, de sambal, de trassi, de laos, de ketoembar en wat zout fijn in de vijzel. Verhit de olie in een pan en fruit hierin het kruidenmengsel 4 minuten. Voeg de sperziebonen en het water toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles 12 minuten zachtjes koken. Voeg de santen toe en laat de sambal zonder deksel op de pan nog 18 minuten zachtjes doorkoken tot de sperziebonen gaar zijn.
Voedings-
waarde
Energie469 KiloJoules
112 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
2 gram
1 gram