culinaire
zaken
.nl
Salade (tomaat en olijven)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
80
60
5
10
4
3
3
2
1
0.50
-
-
gram
gram
centiliter
stuks
stuks
stuks
blaadje
theelepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kaas
dressing (becel, dieet-)
yoghurt (mager)
olijf (zwart)
tomaat ingrediënt info
augurk ingrediënt info
sla ingrediënt info
sap (citroen-)
peterselie ingrediënt info
kappertjes
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Was de tomaten, snij ze in vier partjes en verwijder het zaad. Halveer de olijven en snij de augurken in plakjes. Snij de kaas in blokjes. Was de slabladeren, laat ze goed uitlekken en snij ze in reepjes. Doe alles in een kom en voeg er de kappertjes aan toe. Maak dan de dressing: roer de dressing los met de magere yoghurt en breng dit op smaak met zout, peper, citroensap en de fijngehakte peterselie. Giet deze dressing over de salade ingredienten en garneer met een toefje peterselie.
Voedings-
waarde
Energie853 KiloJoules
203 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
10 gram
5 gram