culinaire
zaken
.nl
Polenta met kaas
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
200
100
50
-
-
gram
gram
gram
gram
naar smaak
naar smaak
meel (mais-)
kaas (gruyere)
boter (room-)
kaas (parmezaans)
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snij de kaas in kleine blokjes. Breng in een pan 1 liter water aan de kook en voeg de polenta al roerend toe. Voeg zout en peper toe en roer de blokjes kaas erdoor. Kook de polenta in circa 15 minuten zachtjes gaar. De polenta is gaar als deze aan de rand van de pan begint los te laten. Schep de polenta in een lage schaal en strooi de Parmezaanse kaas erover. Verhit de boter tot deze bruin wordt. Schenk de boter over de polenta.

TIP: In plaats van Gruyere kaas kunt u evenveel Fontina kaas gebruiken.
Voedings-
waarde
Energie3070 KiloJoules
731 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
62 gram
26 gram
11 gram