culinaire
zaken
.nl
Komkommer met kabeljauw
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
5
2
2
1
1
1
1
-
-
gram
eetlepel
eetlepel
stengel
eetlepel
stuks
teentje
stuks
naar smaak
naar smaak
kabeljauw (diepvries-)
sherry
olie ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
sap (citroen-)
ui (sjalot) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
komkommer
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Vis bestrooien met zout en peper. In pan doen: vis, sjalot, citroensap en sherry. Knoflook pellen en erboven uitpersen.
In 10 minuten zachtjes tegen de kook aan gaar laten worden.
Vis met sjalot uit pan scheppen. Boven kommetje visvocht zeven. Beide laten afkoelen.
Vis in 8 stukjes snijden. Door visvocht olie roeren. Bleekselderij wassen en in stukjes snijden. Komkommer wassen en in lengte in 8 dunne, lange repen snijden. Op reep komkommer stukjes vis met sjalot leggen en oprollen. Met cocktailprikker vaststeken. Op dezelfde wijze nog 7 rolletjes maken. Op schaal komkommer rangschikken. Bleekselderij eromheen leggen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Sausje erover schenken.
Voedings-
waarde
Energie700 KiloJoules
167 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
8 gram
9 gram