culinaire
zaken
.nl
Gratin Dauphinois
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
3
2.50
100
1
-
-
kilogram
deciliter
deciliter
gram
teentje
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
melk ingrediënt info
room (slag-)
boter (room-)
knoflook ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Smeer een vuurvaste ovenschaal in met het teentje knoflook. Beboter de schaal. Schil de aardappelen en schaaf ze in dunne plakjes. Doe een laag aardappelplakjes op de bodem, zout en peper ze en giet er wat melk en slagroom over. Ga verder met aardappel en vul zo de schaal. Bedek de aardappelschijfjes met vlokjes boter. Bak de gratin 50 tot 60 minuten op 200 graden Celsius.
Voedings-
waarde
Energie2846 KiloJoules
678 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
49 gram
9 gram
8 gram