culinaire
zaken
.nl
Aubergines gevuld met geitekaas en groente
(Carciofi ripieni)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
90
4
2
2
1
1
1
-
-
gram
gram
bekertje
stuks
eetlepel
stuks
stuks
teentje
naar smaak
naar smaak
kaas (geite-,frans)
tomaat ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
aubergine ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de kroontjes van de aubergines en halveer ze. Lepel het vruchtvlees uit de schil, maar laat een rand van 1 centimeter dikte zitten. Snij het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olijfolie, bak de gesnipperde ui 2 minuten en voeg de in blokjes gesneden paprika, de knoflook en het auberginevruchtvlees toe. Laat dit op laag vuur 10 minuten doorsudderen. Voeg de creme fraiche toe. Vul de aubergines met dit mengsel, leg de plakjes tomaat bovenop. Bak de aubergines in de oven 10 minuten op 225 graden Celsius. Leg de plakjes geitekaas (bijv. Picandou) op de aubergines en bak nog 10 minuten.
Voedings-
waarde
Energie739 KiloJoules
176 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
7 gram
8 gram