culinaire
zaken
.nl
Aardappelen met gruyerekaas en room uit de oven
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
800
60
1
0.50
-
-
-
liter
gram
gram
teentje
bekertje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
melk (halfvol) ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
kaas (gruyere)
knoflook ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De in fijne plakken gesneden aardappelen blancheren in de melk totdat ze half gaar zijn. Wrijf een ovenschotel in met knoflook en leg de aardappelschijfjes erin. Giet de creme fraiche erover en voeg peper, zout en nootmuskaat toe. Sprenkel de geraspte gruyerekaas eroverheen en maak het geheel af door het gedurende 20 minuten in een oven van 180 graden te bakken.
Voedings-
waarde
Energie1508 KiloJoules
359 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
44 gram
17 gram
6 gram