culinaire
zaken
.nl
Gebakken aardappelen
(Pommes sautees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
100
1
-
-
kilogram
gram
eetlepel
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
boter (room-)
bieslook (vers) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Borstel ovale aardappelen van gelijke grote geod schoon. Kook ze in de schil in ruim water bijna gaar.

Pel de aardappelen en snijd ze in vingerdikke plakken
Berei-
ding
Verhit de boter in een goed hete pan met dikke bodem. Bak de aardappelplakken (bij voorkeur laag voor laag) goudbruin. Voeg zout en peper naar smaak toe. Dien goed heet op. Overstrooien met wat gehakte bieslook.
Voedings-
waarde
Energie1680 KiloJoules
400 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
43 gram
6 gram
8 gram