culinaire
zaken
.nl
Wafels, losse; met suiker van gistdeeg
(De zogenaamde Belgische wafel.)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
5
400
400
150
100
4
2
0.50
-
kilogram
deciliter
gram
gram
gram
gram
stuks
zakje
theelepel
naar smaak
bloem (tarwe-) ingrediënt info
melk ingrediënt info
boter (room-)
suiker
suiker (parel-)
gist (vers)
ei (kip)ingrediënt info
suiker (vanille-)
zout
kaneel (poeder)
Berei-
ding
Men kan eventueel de grein- of parelsuiker vervangen door rozijnen.
Ook kan men de wafels nog met poedersuiker bestrooien.

Doe in een grote deegkom; de bloem, de melk, de vanillesuiker, de gist, de gesmolten boter, de helft van de kistalsuiker, en de eierdooiers. Meng dit alles goed tot een glad beslag. Klop de eiwitten stijf en schep ze onder het beslag. Laat alles nu een uur rijzen. Schep daarna de rest van de kristalsuiker en de kaneel onder het beslag. Op het allerlaatste moment scheppen we de grein- of parelsuiker of eventueel de rozijnen door het beslag.
Laat een wafelijzer met zo'n groot mogelijke gaten heet worden en vet het in met wat boter. Bak nu hierin van het beslag mooie goudgele wafels.
Voedings-
waarde
Energie1913 KiloJoules
455 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
57 gram
12 gram
8 gram