culinaire
zaken
.nl
Limburgse rijstevlaai ala Phil
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
250
125
1
100
40
25
10
3
2
2
liter
gram
gram
deciliter
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
zakje
melk ingrediënt info
bloem (tarwe-) ingrediënt info
suiker
melk ingrediënt info
rijst (dessert-) ingrediënt info
boter (room-)
suiker (basterd-,wit)ingrediënt info
gist (vers)
zout
ei (kip)ingrediënt info
suiker (vanille-)
Berei-
ding
Het maken van de deeg:
* Meng de gist aan met een beetje van de lauwwarme melk. Voeg bloem, boter (of margarine), basterdsuiker, zout en de rest van de melk toe en kneed alles samen tot een soepel deeg dat van de kom loslaat.
* Leg een vochtige doek over de kom en laat de deeg op een warme plaats circa0.5 uur rijzen.
* Rol het deeg uit en leg het in een met boter ingevette vlaaivorm van 30 centimeter doorsnede.
Het maken van de rijst vulling:
* Breng de liter melk aan de kook en de gewassen rijst erin strooien. Laat dit in 1 uur zachtjes gaar koken. Goed roeren om aanbranden te voorkomen.
* Splits de eieren. De eidooiers luchtig roeren met 75 gram van de suiker en de vanillesuiker. Klop de eiwitten luchtig en vermeng het met de resterende 50 gram suiker.
* Vermeng de geklopte eidooiers met de rijst. Schep hiervan 2/3 deel op de vlaai. Door de overige rijst de geklopte eiwitten scheppen en de vlaai hiermee bedekken.
* Verwarm de oven voor op 225 graden Celcius. Bak de vlaai in 20-30 minuten gaar.
Voedings-
waarde
Energie1018 KiloJoules
242 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
39 gram
8 gram
3 gram