culinaire
zaken
.nl
Broodvlecht met maanzaad
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
3
50
14
5
2
1
1
kilogram
deciliter
gram
gram
eetlepel
stuks
theelepel
eetlepel
bloem (tarwe-) ingrediënt info
water (lauw)
suiker
gist (poeder)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
zout
maanzaad
Berei-
ding
* Doe, behalve het maanzaad en 1 ei, alle ingredienten in een kom. Kneed dit alles tot een homogene deeg. Verdeel het deeg in 3 gelijke bollen en kneed ze tot een stevige deeg. Laat het deeg nu onder een theedoek 2 uur rijzen op een warme plaats.
* Rol elke bol deeg uit tot streng van circa 25 centimeter lang. Maak van de strengen een vlecht.
* Klop het ei los en strijk het over het brood. Strooi het maanzaad over het brood druk het vast en klop het overtollige maanzaad eraf.
* Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius en bak het brood in 20 minuten gaar.

Betawon - Eet smakelijk.
Voedings-
waarde
Energie5022 KiloJoules
1196 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
182 gram
42 gram
35 gram