culinaire
zaken
.nl
Aardbeientaart 1
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
5
125
100
80
10
10
10
6
3
1
-
gram
deciliter
gram
gram
gram
gram
theelepel
gram
stuks
stuks
zakje
naar smaak
aardbei ingrediënt info
room (slag-)
suiker
noot (hazel-,strooisel)
bloem ingrediënt info
boter (bak-)
maizena
bloem ingrediënt info
eidooier
eiwit
slagroomversteviger ingrediënt info
zout
Berei-
ding
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius
2. Vet een grote ronde taartvorm van 22 centimeter doorsnee in met boter en bestuif hem met bloem.
3. Klop de eierdooiers met 50 gram suiker en de geraspte citroenschil tot het mengsel dik en romig is.
4. Sla de eiwitten stijf met 50 gram suiker.
5. Zeef de bloem, maizena en het zout.
6. Giet het dooiermengsel bij de eiwitten en meng alles luchtig met een spatel.
7. Strooi door een zeef het bloem-maizenamengsel erbij en spatel alles goed door elkaar. Schep het beslag in de vorm.
8. Zet de vorm in het midden van de oven en bak de biscuittaart in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Keer de taart op een rooster en laat hem afkoelen.
9. Klop de slagroom met 4 eetlepels suiker en de slagroomversteviger stijf.
10. Maak de aardbeien schoon en snij een kwart ervan in plakjes.
11. Snij de taart horizontaal doormidden. Bestrijk 1 plak met een dun laagje slagroom. Verdeel de plakjes aardbei erover.
12. Breng op de plakjes aardbei weer een laagje slagroom aan. Leg de andere plak cake erop.
13. Bestrijk de zijkant van de taart met slagroom. Strooi de nogatine op een plat bord. Neem de taart tussen twee handen en rol hem door de hazelnootstrooisel.
14. Garneer de taart met de rest van de slagroom en de aardbeien.

Snelle aarbeientaart: Aardbeiencake. Gebruik een kant-en-klare cake en 250 gram aardbeien. Snij de cake horizontaal in 3 plakken. Vul en garneer de cake verder als aangegeven bij de taart.
Voedings-
waarde
Energie4357 KiloJoules
1037 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
70 gram
21 gram
5 gram