culinaire
zaken
.nl
Yoghurtcake
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
225
1.25
75
4
2
2
1
1
gram
gram
deciliter
gram
stuks
stuks
eetlepel
zakje
zakje
suiker
bloem ingrediënt info
yoghurt (Bulgaars)
boter (room-)
ei (kip)ingrediënt info
appel
melk ingrediënt info
bakpoeder
suiker (vanille-)
Voor-
berei-
ding
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Berei-
ding
Vet een cakevorm van 1.5 liter inhoud in met boter. Roer de bloem, het bakpoeder, de suiker en de vanillesuiker door elkaar in een kom. Breek de eieren erboven en roer dit samen met de yoghurt en melk erdoor.

Smelt de boter in een steelpan (niet bruin aten worden!). Roer dit door het yoghurtmengsel. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de appels in stukjes. Roer dit ook door het yoghurtmengsel en doe het mengsel in de vorm.

In midden van de oven de cake in circa 1 uur gaar en goudbruin bakken. Stort de cake op een taartrooster en laat deze verder afkoelen.
Voedings-
waarde
Energie3125 KiloJoules
744 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
138 gram
16 gram
3 gram