culinaire
zaken
.nl
Schuimcakejes met perensabayon
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
120
100
20
6
2
2
1
-
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
zakje
naar smaak
suiker
bloem ingrediënt info
boter (room-)
likeur (peren-)
ei (kip)ingrediënt info
eidooier
suiker (vanille-)
zout
Voor-
berei-
ding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Gebruik voor dit gebak kleine cakevormpjes.
Berei-
ding
Beboter de bakvormpjes. Klop de eieren los met iets meer dan de helft van de suiker. Klop tot het mengsel dik en schuimachtig is. Voeg er dan de vanillesuiker, een beetje zout en de gezeefde bloem aan toe. Meng alles goed door elkaar en verdeel over de bakvormpjes.

Zet de vormpjes gedurende 15 minuten in de oven. Als de cakejes gaar zijn uit de oven nemen en uit de vormpjes halen. Laat ze afkoelen op een rooster.

Klop ondertussen de dooiers au bain marie op een zacht vuurtje los met de overblijvende suiker, en giet er dan voorzichtig de likeur bij. Blijf verder mixen tot de sabayon schuimig en lichtjes dikker wordt. Giet in een kom en laat afkoelen onder regelmatig roeren.

Dien de creme op met de gebakjes. Je kunt ook in de gebakjes een kuiltje maken en de sabayon erin gieten.

Tip: gebruik voor de variatie ook eens een andere vruchtenlikeur.
Voedings-
waarde
Energie881 KiloJoules
210 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
35 gram
6 gram
0 gram