culinaire
zaken
.nl
Perzik-kruimeltaart
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
50
50
5
2
2
1
1
1
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
pak
theelepel
boter (room-)
noot (wal-,gepeld)
kers
perzik
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
sap (citroen-)
ei (kip)ingrediënt info
kruimelvlaai (baukje)
kaneel (poeder)
Berei-
ding
Ontvel de perziken ontvellen, halveer ze en verwijder de pitten. Snij de perzik in schijfjes. 1 schijfje halveren. Spoel de kersen af , verwijder de steeltjes en ontpit ze. Hak de walnoten grof.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Vet een zandtaartvorm (20 centimeter) in. Maak in een kom het deeg van de bakpoeder voor kruimelvlaai, het ei en de boter volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe 3/4 deel van het deeg in de vorm en zorg voor een opstaande rand van 2 centimeter.

Roer de walnoten, de basterdsuiker en het kaneel door de rest van het deeg en verkruimel dit over de taartbodem. Rangschik de perzikschijfjes langs de rand. Besprenkelen het geheel met citroensap. Leg de kersen en de 2 halve perzikschijfjes in het midden van de taart.

Bak de taart in midden van de oven gedurende circa 40 minuten. Bedek de taar met aluminiumfolie en bak nog circa 10 minuten tot de taart gaar is. Laat de taart afkoelen.
Neem de taart voorzichtig uit de vorm en leg deze op een bord. Snij de taart in 6 punten.
Voedings-
waarde
Energie1087 KiloJoules
259 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
18 gram
4 gram
4 gram